KUCHNIA
Pragniemy kształtować dobre nawyki żywieniowe u naszych dzieci od samego początku. Dlatego zdecydowaliśmy się na zdrową i pyszną, zbilansowaną kuchnię. Posiłki przygotowywane są przez restauracje “Extrimm” Arkadiusz Muszyński
 
Jadłospis od 5.10. – 9.10.2020 r

Poniedziałek – 5.10.20 r

Śniadanie

Chleb pszenno-żytni /mąka pszenna – gluten, woda, mąka żytnia – gluten, drożdże, sól, olej rzepakowy/, polędwica z indyka, ogórek świeży, kakao na napoju owsianym /gluten/

Obiad

Zupa jarzynowa z makaronem /wywar mięsny drobiowy: kurczak; marchewka, pietruszka, seler, por, kapusta włoska, brukselka, lubczyk, liść laurowy, kminek, ziele angielskie, pietruszka natka, makaron pszenny- gluten, jajko, przyprawy/
Ryż z musem truskawkowym na napoju owsianym /ryż, truskawki, napój owsiany- gluten, cukier trzcinowy/
Kompot

Podwieczorek

Weka /mąka pszenna– gluten, woda, drożdże, sól, olej rzepakowy/, szynka wp /mięso wp/ papryka czerwona

Wtorek – 6.10.20 r

Śniadanie

Bułka kajzerka /mąka pszenna – gluten, woda, mąka żytnia – gluten, drożdże, sól, olej rzepakowy, skrobia ziemniaczana, cukier /, dżem owocowy herbata owocowa

Obiad

Krem z pomidorów niezabielany z kaszą jaglaną /wywar mięsny drobiowy: indyk; warzywny: marchewka, seler, pomidory pelatti, sól  przyprawy/
Pieczeń z indyka w sosie koperkowym niezabielanym, kasza jęczmienna, surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem i pomidorem /filet z indyka, mąka poznańska – gluten, świeży koperek, przyprawy, kasza jęczmienna – gluten, kapusta pekińska, ogórek, pomidor, oliwa/
Kompot 

Podwieczorek

Koktajl owocowy na napoju owsianym /gluten, owoce sezonowe/ 

Środa – 7.10.20 r

Śniadanie

Zupa mleczna na napoju owsianym /gluten/ z płatkami owsianymi i rodzynkami /płatki owsiane – gluten/, chleb staropolski /mąka pszenna – gluten, woda, mąka żytnia – gluten, drożdże, sól, olej rzepakowy/, tofu wędzone, rzodkiewka /soja, szynka wiejska/, herbata z cytryną

Obiad

Rosół z makaronem nitki, jarzynami i zieloną pietruszką /marchewka, pietruszka, seler, por, kapusta włoska, lubczyk, mięso wołowe, pietruszka natka, makaron pszenny – mąka pszenna – gluten, jajko/
Kotlet mielony, ziemniaki z koperkiem, surówka z buraczków i jabłka /mięso mielone wieprzowe, jajka, bułka tarta – gluten, ziemniaki, buraczki, jabłko, śmietana 18% z mleka, przyprawy/
Kompot 

Podwieczorek

Galaretka domowa wiśniowa z owocami /woda, żelatyna, wiśnie mrożone, stewia w proszku/, wafle ryżowe

Czwartek  – 8.10.20 r

Śniadanie

Chleb pszenno-żytni /mąka pszenna – gluten, woda, mąka żytnia – gluten, drożdże, sól, olej rzepakowy/, pasta ze słonecznika z pomidorem i szczypiorkiem /słonecznik/, herbata z cytryną

Obiad

Zupa koperkowa z ryżem /wywar warzywny: marchewka, seler, por, marchewka, pietruszka, seler, por, kapusta włoska, pietruszka natka, lubczyk, ryż/
Spaghetti bolońskie /makaron spaghetti: mąka pszenna – gluten, jajka, mięso mielone wołowe, pomidory pelatti, czosnek, przyprawy/
Kompot 

Podwieczorek

Pieczywo chrupkie 3 zboża /mąka pszenna, żytnia – gluten/ z marchewką, papryką i kalarepką

Piątek – 9.10.20 r

Śniadanie

Bułka grahamka /mąka żytnia, pszenna – gluten/, pasta rybna – jajeczna /tuńczyk- ryba, jajka, szczypiorek, papryka, cebula, przyprawy/, herbata owocowa

Obiad

Zupa ogórkowa z ziemniakami /wywar mięsny: kości cielęce, ogórki kwaszone, koper, pietruszka natka, marchewka, pietruszka, seler, por, kapusta włoska, lubczyk, susz warzywny/
 
Pierogi z mięsem z cebulką, surówka z marchewki i jabłka /mąka pszenna- gluten, mąka orkiszowa – gluten, jajka, mięso mielone, cebula, marchewka, jabłko, przyprawy/
Kompot

Podwieczorek

Kasza manna na napoju owsianym /gluten/ z owocami

Restauracja „EXTRIMM” Arkadiusz Muszyński
ul. Turniejowa 73F/30, 30-619 Kraków
Tel. 690 204 599; 505 621 213
Jadłospis od 12.10. – 16.2020 r – menu bezmleczne

Poniedziałek – 12.10.20 r

Śniadanie

Chleb pszenno-żytni /mąka pszenna – gluten, woda, mąka żytnia – gluten, drożdże, sól, olej rzepakowy/, schab pieczony, papryka, herbata z cytryną

Obiad

Zupa pomidorowa z ryżem  /wywar mięsny drobiowo: indyk; warzywny:, marchewka, pietruszka, seler, koncentrat pomidorowy 30%, przyprawy/
Kluski śląskie z sosem warzywnym niezabielanym, surówka chińska /ziemniaki, mąka pszenna- gluten, mąka ziemniaczana, jajka, marchewka, seler, cukinia, papryka czerwona, przyprawy, biała kapusta, marchewka, oliwa z oliwek, przyprawy/
Kompot

Podwieczorek

Koktajl owocowy na napoju owsianym /gluten/ z płatkami owsianymi /owoce, płatki owsiane – gluten/

Wtorek – 13.10.20 r

Śniadanie

Bułka kajzerka /mąka pszenna – gluten, woda, mąka żytnia – gluten, drożdże, sól, olej rzepakowy, skrobia ziemniaczana, cukier/, pasta z ciecierzycy, pomidor, kakao na napoju owsianym /gluten/

Obiad

Krem z cukinii z kaszą jaglaną /wywar warzywny: marchewka, seler; cukinia, sól, przyprawy/
Polędwiczki drobiowe w sosie curry niezabielanym, kasza jęczmienna, sałatka z ogórka kiszonego /filet z kurczaka, wywar warzywny: marchewka, pietruszka, lubczyk; curry, mąka orkiszowa – gluten, kasza jęczmienna – gluten, ogórek kiszony, cebula, przyprawy/ 
Kompot

Podwieczorek

Weka, surówka z marchewki, pomarańczy, jabłka /mąka pszenna- gluten, drożdże, marchewka, pomarańcza, jabłko/

Środa – 14.10.20 r

Śniadanie

Zupa mleczna na napoju owsianym /gluten/ z płatkami jęczmiennymi i żurawiną /płatki jęczmienne – gluten/, Chleb staropolski /mąka pszenna – gluten, woda, mąka żytnia – gluten, drożdże, sól, olej rzepakowy/,  szynka wiejska, ogórek świeży, herbata z cytryną

Obiad

Zupa grysikowa na rosole /wywar mięsny drobiowy: kurczak – warzywny: marchewka, seler, por; kapusta włoska, kalafior, brokuł, kasza manna z pszenicy – gluten, zielona pietruszka, przyprawy/
Kotlet schabowy panierowany, ziemniaki, ogórek zielony w słupkach /schab bez kości, mąka typ 500 – gluten, bułka tarta – gluten, jajka, ziemniaki, ogórek, przyprawy/
Kompot

Podwieczorek

Kisiel domowy wiśniowy /wiśnie mrożone, mąka ziemniaczana, woda, cukier/, wafle ryżowe

Czwartek – 15.10.20 r

Śniadanie

Chleb staropolski /mąka pszenna – gluten, woda, mąka żytnia – gluten, drożdże, sól, olej rzepakowy/, jajko, szczypiorek, herbata owocowa

Obiad

Barszcz czerwony z ziemniakami /wywar mięsny: kaczka; wywar warzywny: marchewka, seler; wywar z buraków czerwonych, zielona pietruszka, przyprawy/
Kluseczki ala leniwe z kaszy jaglanej z polewą malinową /kasza jaglana, napój ryżowy, mąka ziemniaczana, mąka kukurydziana, maliny, cukier brązowy/
Kompot

Podwieczorek

Weka /mąka pszenna– gluten, woda, drożdże, sól, olej rzepakowy/, filet z kurczaka, papryka czerwona

Piątek  – 16.10.20 r

Śniadanie

Bułka grahamka /mąka żytnia, pszenna – gluten/, pasta ze słonecznika ze szczypiorkiem i ogórkiem, kawa inka na napoju owsianym /gluten/  z miodem /miód/

Obiad

Zupa kalafiorowa niezabielana z makaronem i zieloną pietruszką /kalafior,  marchewka, pietruszka, seler, por, kapusta włoska, makaron pszenny – gluten, jajko, pietruszka natka, lubczyk, sól morska, majeranek, koper/
 
Filet z dorsza panierowany, ziemniaki z koperkiem, surówka z kiszonej kapusty z marchewką i jabłkiem /filet z dorsza – ryba, mąka typ 500 – gluten, mąka kukurydziana, bułka tarta – gluten, jajka, ziemniaki, kiszona kapusta, marchewka, jabłko, olej rzepakowy, przyprawy/
Kompot

Podwieczorek

Ryż zapiekany z jabłkami cynamonem

Restauracja „EXTRIMM” Arkadiusz Muszyński
ul. Turniejowa 73F/30, 30-619 Kraków
Tel. 690 204 599; 505 621 213
Jadłospis od 19.10. – 23.10.2020 r – menu bezmleczne

Poniedziałek – 19.10.20 r

Śniadanie

Chleb pszenno-żytni /mąka pszenna – gluten, woda, mąka żytnia – gluten, drożdże, sól, olej rzepakowy/, polędwica z indyka, ogórek świeży, herbata z cytryną

Obiad

Zupa krem z dyni z grzankami /dynia, marchewka, pietruszka, seler, por, lubczyk, bazylia, pietruszka natka, sól morska, grzanki pszenno-żytnie – gluten,  przyprawy/
Makaron z tofu i brzoskwinią /makaron pszenny: mąka pszenna – gluten, jajko, soja, cukier, brzoskwinia/
Kompot 

Podwieczorek

Weka /mąka pszenna– gluten, woda, drożdże, sól, olej rzepakowy/, szynka wp. /mięso wp./, papryka czerwona

Wtorek – 20.10.20 r

Śniadanie

Zupa mleczna na napoju owsianym /gluten/ z płatkami kukurydzianymi, weka /mąka pszenna– gluten, woda, drożdże, sól, olej rzepakowy, dżem owocowy, herbata z cytryną

Obiad

Zupa jarzynowa z ziemniakami /wywar mięsny drobiowy: kurczak; marchewka, pietruszka, seler, por, kapusta włoska, brukselka, lubczyk, liść laurowy, kminek, ziele angielskie, pietruszka natka, ziemniaki, przyprawy/
Gulasz wieprzowy z cukinią, papryką i pomidorami, kasza gryczana /łopatka wieprzowa, mąka z amarantusa, cukinia, papryka, pomidory, cebula, kasza gryczana,  przyprawy/
Kompot 

Podwieczorek

Bułka grahamka /mąka żytnia, pszenna – gluten/, pasta z ciecierzycy ze szczypiorkiem /ciecierzyca, olej rzepakowy, pomidor/

Środa – 21.10.20 r

Śniadanie

Chleb pszenno-żytni /mąka pszenna – gluten, woda, mąka żytnia – gluten, drożdże, sól, olej rzepakowy/, pasta z szynki z rukolą /szynka, rukola, oliwa/, herbata owocowa 

Obiad

Krupnik z jarzynami i zieloną pietruszką /kasza jęczmienna – gluten, marchewka, pietruszka, seler, por, lubczyk, pietruszka natka, sól morska, przyprawy/ 
Kotlet pożarski, ziemniaki z koperkiem, mizeria z olejem /mięso mielone drobiowe, jajka, bułka tarta – gluten, przyprawy, ziemniaki, świeży ogórek, oliwa z oliwek, przyprawy/
Kompot 

Podwieczorek

Budyń czekoladowy na napoju owsianym /gluten, mąka ziemniaczana, kakao, cukier/, owoc 

Czwartek  – 22.10.20 r

Śniadanie

Chleb staropolski /mąka pszenna – gluten, woda, mąka żytnia – gluten, drożdże, sól, olej rzepakowy/, szynka gotowana, pomidor, kakao na napoju owsianym /gluten/

Obiad

Żurek z ziemniakami   /wywar mięsny (kiełbasa) – warzywny: marchewka, pietruszka, seler, zakwas żurku, mąka żytnia – gluten, przyprawy/
Pierogi z mięsem /wołowina, cebula, mąka pszenna – gluten, mąka jęczmienna- gluten, jajka, przyprawy/, surówka z kapusty czerwonej z jabłkami i cebulką /kapusta czerwona, jabłko, cebula, olej, przyprawy/
Kompot 

Podwieczorek

Grahamka /mąka pszenna- gluten/, powidła śliwkowe

Piątek – 23.10.20 r

Śniadanie

Bułka grahamka /mąka żytnia, pszenna – gluten/, pasta rybna – jajeczna /makrela- ryba, jajka, szczypiorek, papryka, cebula, majonez, przyprawy/, herbata z cytryna

Obiad

Zupa ogórkowa z ryżem /wywar mięsny: kości cielęce, ogórki kwaszone, koper, pietruszka natka, marchewka, pietruszka, seler, por, kapusta włoska, lubczyk, susz warzywny/  
Sznycelki rybne w płatkach owsianych, ziemniaki z koperkiem, surówka z marchewki i jabłka /filet z dorsza – ryba, jajka, bułka tarta, płatki owsiane, ziemniaki, jabłko, olej rzepakowy, przyprawy/
Kompot 

Podwieczorek

Koktajl owocowy /napój owsiany – gluten, owoce/

Restauracja „EXTRIMM” Arkadiusz Muszyński
ul. Turniejowa 73F/30, 30-619 Kraków
Tel. 690 204 599; 505 621 213
Jadłospis od 26.10. – 30.10.2020 r – menu bezmleczne

Poniedziałek – 26.10.20 r

Śniadanie

Chleb staropolski /mąka pszenna – gluten, woda, mąka żytnia – gluten, drożdże, sól, olej rzepakowy/, szynka wiejska, sałatka z: pomidorów i pora z bazylią /mąka pszenna, mąka żytnia – gluten/, herbata z cytryną

Obiad

Zupa pomidorowa z ryżem /wywar mięsny: udka z kurczaka – warzywny: marchewka, seler, koncentrat pomidorowy, zielona pietruszka, przyprawy/
Kluski ala leniwe z kaszy z musem truskawkowym /kasza jaglana, mąka pszenna – gluten, mąka orkiszowa – gluten, jajka, ziemniaki, truskawki mrożone, cukier/
Kompot 

Podwieczorek

Kasza manna na napoju owsianym /gluten/ z owocami

Wtorek – 27.10.20 r

Śniadanie

Chleb pszenno-żytni /mąka pszenna – gluten, woda, mąka żytnia – gluten, drożdże, sól, olej rzepakowy/, pasta jajeczna (bez jogurtu) ze szczypiorkiem /jajka, majonez, szczypiorek/, herbata z cytryną

Obiad

Zupa pieczarkowa z łazankami /wywar warzywny: marchew, seler, pieczarki, mąka pszenna – gluten, jajka, zielona pietruszka, przyprawy/
Podudzia pieczone, ziemniaki z koperkiem, fasolka szparagowa z olejem /podudzia z kurczaka, ziemniaki, fasolka, oliwa z oliwek, przyprawy/
Kompot 

Podwieczorek

Jogurt sojowy /z soi/ z jabłkami i chrupkami kukurydzianymi 

Środa – 28.10.20 r

Śniadanie

Zupa mleczna na napoju owsianym /gluten/ z płatkami kukurydzianymi, bułka kajzerka /mąka pszenna – gluten, woda, mąka żytnia – gluten, drożdże, sól, olej rzepakowy, skrobia ziemniaczana/, tofu /soja/, pomidor, herbata owocowa 

Obiad

Rosół z makaronem nitki, jarzynami i zieloną pietruszką /marchewka, pietruszka, seler, por, kapusta włoska, lubczyk, mięso wołowe, pietruszka natka, makaron pszenny – mąka pszenna – gluten, jajko/
Klopsy w sosie pomidorowym,  kasza pęczak, ogórek zielony w słupkach /mięso mielone wieprzowe, jajka, bułka tarta – gluten, pomidory pelatti, mąka typ 500 – gluten, kasza pęczak – gluten, ogórek, przyprawy/
Kompot 

Podwieczorek

Kisiel domowy malinowy /maliny mrożone, mąka ziemniaczana, woda, cukier/, ciasteczka bezmleczne 

Czwartek  – 29.10.20 r

Śniadanie

Chleb staropolski /mąka pszenna – gluten, woda, mąka żytnia – gluten, drożdże, sól, olej rzepakowy/, filet z kurczaka, papryka czerwona, herbata z cytryną

Obiad

Barszcz czerwony z ziemniakami /wywar warzywny: marchewka, seler; wywar z buraków czerwonych, zielona pietruszka, przyprawy/
Penne z kurczakiem i ze szpinakiem z oliwą 
/filet drobiowy, szpinak mrożony, przyprawy, makaron: mąka pszenna – gluten, jajko/
Kompot 

Podwieczorek

Napój owsiany /gluten/ z płatkami owsianymi /gluten/, płatkami jęczmiennymi /gluten/, bananami suszonymi, rodzynkami, płatkami kukurydzianymi

Piątek – 30.10.20 r 

Śniadanie

Bułka grahamka /mąka żytnia, pszenna – gluten /, jajko, pomidor, szczypiorek, bawarka na napoju owsianym /gluten/

Obiad

Krem z soczewicy z pomidorami i czosnkiem i grzankami /wywar warzywny: marchewka, seler; soczewica, pomidory pelatti, czosnek, grzanki pszenno-żytnie – gluten,  przyprawy/
Filet rybny saute, ziemniaki z koperkiem, surówka z kiszonej kapusty z marchewką i jabłkiem /filet z dorsza – ryba, mąka kukurydziana, kiszona kapusta, marchewka, jabłko, olej rzepakowy, przyprawy/
Kompot

Podwieczorek

Chleb staropolski /mąka pszenna – gluten, woda, mąka żytnia – gluten, drożdże, sól, olej rzepakowy/,  szynka wiejska, ogórek kiszony